BT Regiotour: Ga 27 september op reis naar circulair Friesland

Ga donderdag 27 september mei op reis met BT naar de meest circulaire regio van Nederland: de provincie Friesland. In samenwerking met de vereniging Circulair Friesland bezoeken we in één dag de circulaire hoogtepunten van de Elfstedenprovincie.

Direct inschrijven kan via deze link.

Wanneer je de circulaire economie goed wilt aanpakken, dan is de regioschaal daar bij uitstek geschikt voor. De regio biedt de capaciteit om materialen en grondstoffen uit te wisselen en waardevolle relaties tussen bedrijven, overheden en andere organisatie tot stand te brengen. Friese bedrijven, overheden, kennisinstellingen en maatschappelijk organisaties richtten daarom in 2015 de Vereniging Circulair Friesland.

Beste Circulaire Regio van Nederland

Circulair Friesland won op het BT Event in november 2017 de ABN AMRO Circular Economy Award voor meest circulaire regio. Doel van Circulair Friesland is om in 2025 de meeste circulaire regio van Europa te zijn die toekomstbestendig is, banen creëert en innovatie aanwakkert.

Inmiddels is het bottom-up initiatief uitgegroeid tot een samenwerkingsverband van meer dan 70 partijen inclusief overheden en zijn er tal van unieke voorbeeldprojecten die de circulaire economie tot diep in de vezels hebben verweven.

Programma BT Regiotour

Tijdens de regiotour staan bezoeken aan sleutelprojecten op het programma. We bezoeken de Energiecampus waar een cluster in ontwikkeling is voor bedrijven die zich bezighouden met duurzame energoe, de Watercampus met daarbinnen onder meer een Diary Campus dat gespecialiseerd is in het terugwinnen van grondstoffen en last but not least is Omrin bereid ons een rondleiding te geven over de Recycle Boulevard.

We besluiten het programma op het het Circulaire Café in Leeuwarden, waar u uw netwerk kunt verbreden en nog meer vakgenoten kunt ontmoeten. Ontdek in één dag waarom Friesland circulair is en bovenal hoe u ook uw eigen regio een beetje circulairder kunt maken en daarmee nieuwe economische spin-off kunt genereren.

PROGRAMMA (wijzigingen voorbehouden)

08.15 uur: Verzamelen Amersfoort Centraal Station
10.00 uur: Ontvangst met koffie/thee bij de Recycle Boulevard
10.15 uur: Korte presentatie
10.45 uur: Excursie
11.30 uur: Busrit naar de Energiecampus
12.00 uur: Ontvangst met koffie/thee
12.15 uur: Korte presentatie
12.45 uur: Rondleiding + lunch
13.30 uur: Excursie o.l.v. Watercampus/Dairy Campus, langs diverse projecten
15.30 uur: Ontvangst met koffie/thee bij Circulair Café (afh. van locatie)
16.00 uur: Start Circulair Café
17.30 uur: Afsluitende borrel
18.30 uur: Busrit terug naar Amersfoort (Optioneel)
20.15 uur: Aankomst Amersfoort

*Wijzigingen voorbehouden

Netwerk: Ga met een netwerk van strategen en beleidsmedewerkers op pad die zich bezighouden met het verbeteren van het vestigingsklimaat en regionale economie. De regiotour is bestemd voor publieke, private en kennispartijen.

Kosten deelname: Kosten voor deelname: € 175,00 p.p. Dit bedrag is inclusief busvervoer (vanaf Amersfoort), excursies, consumpties pauzes, lunch en borrel. Aanmelden kan via deze link. 

Collegakorting: Indien je samen met een collega deelneemt krijg je € 50,00 korting op de totale reissom. Voor deelname 2 personen is de reissom € 300,00 i.p.v. € 350,00. 
- Genoemde bedragen zijn exclusief BTW.
- Genoemde korting is alleen geldig bij gelijktijdig aanmelden en verzending gezamenlijke factuur naar één adres.

Aanmelden vóór 20 september. De excursie gaat door bij minimaal 20 deelnemers.

BT Regiotour: Ga 27 september op reis naar circulair Friesland

MEER UPDATES

Twynstra Gudde benoemt vijf nieuwe partners

Per 1 juli 2019 heeft de directie van Twynstra Gudde vijf nieuwe partners benoemd: Gregor Heemskerk, Jos Kalfsbeek, Evelien van der Kuil, Guus van Leerdam en Martin Stout. Met deze benoeming versterkt het bureau haar positie op de thema’s energietransitie en gebiedsontwikkeling.

BEKIJK PROJECT

Circl

BT verdiepingsbijeenkomst circulaire werklocaties/regio’s

Als vervolg op de BT Awards 2018 en aftrap voor de Award 2019, organiseert BT/Stadszaken in samenwerking met ABN Amro een exclusieve verdiepingsbijeenkomst voor werklocaties en regio’s die werken aan de circulaire economie.

BEKIJK PROJECT

Kennissymposium ‘Sturen op de regionale economie’

Tijdens de Kennissymposium ‘Sturen op de regionale economie’ dat BT samen met het NEO Observatory en Rienstra Beleidsonderzoek en Beleidsadvies op donderdag 23 mei organiseert, krijgen beleidsmakers nieuwe handvaten om goede ruimtelijk-economische keuzes te maken.

BEKIJK PROJECT

ONZE PARTNERS