Mini-masterclass Cluster- en Campusvorming op dinsdag 26 juni

Wanneer is het zinvol om als overheid of regio actief een economisch cluster of een campus te stimuleren met geld en beleid? Meld je aan voor de mini-masterclass Cluster- en Campusvorming op dinsdag 26 juni en leer het.

Foto: Roel Wijnants

Centraal bij cluster- en campusvorming staat vaak het stimuleren van innovatie, kennisvalorisatie en economische specialisatie. Maar moet je eigenlijk wel een campus ontwikkelen zonder bestaand economisch cluster of ecosysteem en wat is het belang van een commerciële thuismarkt?

Die vragen worden beantwoord tijdens de mini-masterclass Cluster- en Campusvorming van BT en Twynstra Gudde op dinsdag 26 juni in The Hague Humanity Hub.

3 casussen cluster- en campusvorming

Als archetypes heeft men vaak het succes van de High Tech Campus Eindhoven of Utrecht Science Park in het achterhoofd, maar hoe kunnen ook andere campussen en clusters succes boeken? Tijdens de masterclass bespreken we de volgende drie casussen en hoe die een succes kunnen worden:

Dit leert u over cluster- en campusvorming:

  • Wat een cluster of campus inhoudt
  • Wanneer het zinvol is om als overheid een cluster- of campusontwikkeling te stimuleren en hoe je dat doet
  • Lessons learned van de drie praktijkcases
  • Wat de ervaringen zijn van de eerste gebruiker van de The Hague Humanity Hub

Programma cluster- en campusvorming

  • 15.15 uur: Inloop met koffie + thee 
  • 15.30 uur: Welkom door dagvoorzitter Jeroen Bruinenberg, hoofdredacteur BT
  • 15.35 uur: Inleiding + discussie over belangrijke elementen campus- en clustervorming.
  • 16.05 uur: Casus Hilversum Media Campus door Hans Lodders (zelfstandig/ Mindmatters)
  • 16.25 uur: Casus Duin- en Bollenstreek door Michiel Cappendijk (Twynstra Gudde)
  • 16.50 uur: Casus Humanity Hub door Daniëlle van Steeg (Twynstra Gudde)
  • 17.15 uur: Netwerkborrel + optionele rondleiding Humanity Hub door Jill Wilkinson

Extra: Rondleiding Humanity Hub
Jill Wilkinson is de eerste directeur van de Humanity Hub. Zij leidt u rond door de hub en laat zien hoe de hub in de praktijk eruitziet en wat dit betekent voor de gebruikers/organisaties die zich in de hub hebben gevestigd. Tijdens de rondleiding kunt u met haar in gesprek gaan over wat werkt en waar nog punten voor verbetering liggen.

Praktische gegevens

Datum: dinsdag 26 juni 2018
Aanvang: 15.15 uur ontvangst 
Einde: 17.15 uur start borrel
Locatie: The Hague Humanity Hub,  Fluwelen Burgwal 58, 2511 CJ Den Haag (op 5 min lopen van station Den Haag). Parkeren kan ik parkeergarages Muzeplein of Grote Marktgarage.
Deelname is geheel gratis

 

MEER UPDATES

Twynstra Gudde benoemt vijf nieuwe partners

Per 1 juli 2019 heeft de directie van Twynstra Gudde vijf nieuwe partners benoemd: Gregor Heemskerk, Jos Kalfsbeek, Evelien van der Kuil, Guus van Leerdam en Martin Stout. Met deze benoeming versterkt het bureau haar positie op de thema’s energietransitie en gebiedsontwikkeling.

BEKIJK PROJECT

Circl

BT verdiepingsbijeenkomst circulaire werklocaties/regio’s

Als vervolg op de BT Awards 2018 en aftrap voor de Award 2019, organiseert BT/Stadszaken in samenwerking met ABN Amro een exclusieve verdiepingsbijeenkomst voor werklocaties en regio’s die werken aan de circulaire economie.

BEKIJK PROJECT

Kennissymposium ‘Sturen op de regionale economie’

Tijdens de Kennissymposium ‘Sturen op de regionale economie’ dat BT samen met het NEO Observatory en Rienstra Beleidsonderzoek en Beleidsadvies op donderdag 23 mei organiseert, krijgen beleidsmakers nieuwe handvaten om goede ruimtelijk-economische keuzes te maken.

BEKIJK PROJECT

ONZE PARTNERS