BT #2 2018 is uit, bekijk de digitale versie hier

De tweede editie van 2018 ligt op de mat bij de abonnees. Een prachtige editie vinden we zelf met verhalen over de regiodeals, generatie Z en duiding rondom de opdrogende maakindustrie. Bekijk deze editie tijdelijk gratis online.

Vraag de gratis digitale code aan via deze link. Nooit meer een editie missen, klik hier voor de abonnementenopties.

Regiodeal or no deal

Kajsa Ollongren, Mona Keijzer en Carola Schouten reizen met 950 miljoen euro door het land op zoek naar prachtige regio-initiatieven. Wie opent de envelop?

Verduurzamen met mes op de keel

Bedrijven moeten voortaan zélf aantonen dat ze energiemaatregelen hebben genomen. Maar dwalen we met de focus op de snelle energiewinst per bedrijf niet te veel af van collectieve, langlopende investeringen?

Waarom het zorgelijk is dat de maakindustrie in steden opdroogt en wat de oplossingen zijn

Steeds vaker blijven ondernemers zitten op oude locaties omdat geschikt kwalitatief aanbod niet meer voorhanden is en dat remt de economische groei. Jan Verhaegh, Cushman & Wakefield, zwengelt de discussie aan.

De zes elementen voor succesvolle circulaire herstructurering bedrijventerreinen

Bureau Stedelijke Planning ontwikkelde een methode voor circulaire herstructurering van verouderde bedrijventerreinen. Lees de methodiek in BT of/en meld je aan voor het gratis seminar.

Thema: Arbeidsmarkt van de toekomst

Werkgelegenheid van morgen is dé maatschappelijk uitdaging. Hoe zorgen we dat iedereen in iedere regio meekomt? Egbert-Jan Sol, directeur programmabureau Smart Industry bij TNO, schetst de uitdagingen en mogelijke oplossingen.

Zo vind en bind je het talent van de toekomst

De ogen van recruiters zijn gericht op Generatie Z, geboren na 1996 en opgegroeid onder geheel andere sociaaleconomische en culturele omstandigheden dan haar voorgangers. Hoe en waar wil die generatie werken?

Robots laten vraag naar menselijkheid toenemen

Hoe zorg je voor een optimale samenwerking tussen mens en robot in de roboteconomie? Josje Verbeeten, directeur Robotacademie, reageert op uitspraken van prominenten.

Succes Noordvleugel in gevaar door zorgwekkende arbeidsmarkt

De grootste ruimtelijke en sociaaleconomische opgave voor de Noordvleugel is de match tussen beroepsbevolking en werkgelegenheid. Gerlof Rienstra bespreekt het.

Hoe Toulouse bouwt aan economisch succes

Van 11 t/m 13 april organiseerde BT voor de Stichting Kennisalliantie Bedrijventerreinen Nederland een studiereis naar de ‘roze’ stad aan de Garonne. Lees hier de zeven lessen.

Wilt u nooit meer een editie van BT missen, lees hier hoe u een abonnement af kunt sluiten

 

MEER UPDATES

Twynstra Gudde benoemt vijf nieuwe partners

Per 1 juli 2019 heeft de directie van Twynstra Gudde vijf nieuwe partners benoemd: Gregor Heemskerk, Jos Kalfsbeek, Evelien van der Kuil, Guus van Leerdam en Martin Stout. Met deze benoeming versterkt het bureau haar positie op de thema’s energietransitie en gebiedsontwikkeling.

BEKIJK PROJECT

Circl

BT verdiepingsbijeenkomst circulaire werklocaties/regio’s

Als vervolg op de BT Awards 2018 en aftrap voor de Award 2019, organiseert BT/Stadszaken in samenwerking met ABN Amro een exclusieve verdiepingsbijeenkomst voor werklocaties en regio’s die werken aan de circulaire economie.

BEKIJK PROJECT

Kennissymposium ‘Sturen op de regionale economie’

Tijdens de Kennissymposium ‘Sturen op de regionale economie’ dat BT samen met het NEO Observatory en Rienstra Beleidsonderzoek en Beleidsadvies op donderdag 23 mei organiseert, krijgen beleidsmakers nieuwe handvaten om goede ruimtelijk-economische keuzes te maken.

BEKIJK PROJECT

ONZE PARTNERS