BT #2 2018 is uit, bekijk de digitale versie hier

De tweede editie van 2018 ligt op de mat bij de abonnees. Een prachtige editie vinden we zelf met verhalen over de regiodeals, generatie Z en duiding rondom de opdrogende maakindustrie. Bekijk deze editie tijdelijk gratis online.

Vraag de gratis digitale code aan via deze link. Nooit meer een editie missen, klik hier voor de abonnementenopties.

Regiodeal or no deal

Kajsa Ollongren, Mona Keijzer en Carola Schouten reizen met 950 miljoen euro door het land op zoek naar prachtige regio-initiatieven. Wie opent de envelop?

Verduurzamen met mes op de keel

Bedrijven moeten voortaan zélf aantonen dat ze energiemaatregelen hebben genomen. Maar dwalen we met de focus op de snelle energiewinst per bedrijf niet te veel af van collectieve, langlopende investeringen?

Waarom het zorgelijk is dat de maakindustrie in steden opdroogt en wat de oplossingen zijn

Steeds vaker blijven ondernemers zitten op oude locaties omdat geschikt kwalitatief aanbod niet meer voorhanden is en dat remt de economische groei. Jan Verhaegh, Cushman & Wakefield, zwengelt de discussie aan.

De zes elementen voor succesvolle circulaire herstructurering bedrijventerreinen

Bureau Stedelijke Planning ontwikkelde een methode voor circulaire herstructurering van verouderde bedrijventerreinen. Lees de methodiek in BT of/en meld je aan voor het gratis seminar.

Thema: Arbeidsmarkt van de toekomst

Werkgelegenheid van morgen is dé maatschappelijk uitdaging. Hoe zorgen we dat iedereen in iedere regio meekomt? Egbert-Jan Sol, directeur programmabureau Smart Industry bij TNO, schetst de uitdagingen en mogelijke oplossingen.

Zo vind en bind je het talent van de toekomst

De ogen van recruiters zijn gericht op Generatie Z, geboren na 1996 en opgegroeid onder geheel andere sociaaleconomische en culturele omstandigheden dan haar voorgangers. Hoe en waar wil die generatie werken?

Robots laten vraag naar menselijkheid toenemen

Hoe zorg je voor een optimale samenwerking tussen mens en robot in de roboteconomie? Josje Verbeeten, directeur Robotacademie, reageert op uitspraken van prominenten.

Succes Noordvleugel in gevaar door zorgwekkende arbeidsmarkt

De grootste ruimtelijke en sociaaleconomische opgave voor de Noordvleugel is de match tussen beroepsbevolking en werkgelegenheid. Gerlof Rienstra bespreekt het.

Hoe Toulouse bouwt aan economisch succes

Van 11 t/m 13 april organiseerde BT voor de Stichting Kennisalliantie Bedrijventerreinen Nederland een studiereis naar de ‘roze’ stad aan de Garonne. Lees hier de zeven lessen.

Wilt u nooit meer een editie van BT missen, lees hier hoe u een abonnement af kunt sluiten

 

MEER UPDATES

Seminar toekomstbestendige bedrijventerreinen

Provincie Gelderland en SKBN nodigen u uit om mee te praten over strategie, rollen en instrumentaria bij het toekomstbestendig maken van bedrijventerreinen. 

BEKIJK PROJECT
BT Regiotour: Ga 27 september op reis naar circulair Friesland

BT Regiotour: Ga 27 september op reis naar circulair Friesland

Ga donderdag 27 september mei op reis met BT naar de meest circulaire regio van Nederland: de provincie Friesland. In samenwerking met de vereniging Circulair Friesland bezoeken we in één dag de circulaire hoogtepunten van de Elfstedenprovincie.

BEKIJK PROJECT
Bedrijventerrein Congres 2018 Rutger Bregman

Eerste sprekers BT Event bekend

Voor de 13e keer organiseren wij het BT Event samen met de SKBN. Zo zijn we blij dat Rutger Bregman en Adri-Bom Lemstra al vastgelegd zijn voor het evenement op het gebied van vestigingsklimaat en regionale innovatiekracht.

BEKIJK PROJECT

ONZE PARTNERS