Vacature: Gemeente Oss

Direct Solliciteren

De afdeling Leefomgeving, Wonen en Economie (LWE) is op zoek naar een:
Beleidsmedewerker Economie 
24 uur

Onze ideale kandidaat:
Wij zijn op zoek naar een adviseur die direct inzetbaar is binnen het brede economisch domein. Je bent sensitief voor datgene wat in de omgeving plaatsvindt en weet relevante (maatschappelijke) ontwikkelingen en bestuurlijke ambities te vertalen naar beleidsadviezen met uitvoerbare resultaten. Je kunt helder adviseren in woord en geschrift en je hebt ervaring met de voorbereiding van bestuurlijke besluitvorming.
Je initieert, zoekt actief de samenwerking op, verbindt, ontwikkelt, voert regie en adviseert de programmamanager en bestuurders. Je toont initiatief en leiderschap in het bereiken van oplossingen en resultaten. Je spreekt de taal van ondernemers en de ambtelijke organisatie en weet goed te prioriteren in een dynamische omgeving. Het bestuur treft in jou een betrokken beleidsadviseur, die zowel op de korte als lange termijn kan denken en handelen.

Het takenpakket:
Je maakt onderdeel van uit van het programmateam Economie. Dit team staat voor de uitdaging om de Osse economie samen met ondernemers klaar te stomen voor de toekomst. Een toekomst waarin duurzaam ondernemen, een goed functionerende arbeidsmarkt en ruimte voor groei centraal staan.
Je werkt aan wisselende thema’s binnen het brede economisch domein, maar hebt als speciaal aandachtsgebied de arbeidsmarkt van Oss.

Concreet vertaald naar taken betekent dit:
  • Je maakt beleidsadviezen en producten voor de begrotingscyclus van het gemeentebestuur.
  • Je realiseert samen met collega’s, ondernemers en externe partijen projecten, met name op het vlak van lokaal arbeidsmarktbeleid.
  • Je bewaakt de samenhang tussen de programmaonderdelen en projecten en je adviseert de programmamanager en het bestuur hierover.
  • Je treedt op als verbinder en vertaler tussen (de belangen van) de ondernemer en de ambtelijke organisatie.

Wat vragen we?
  • Je beschikt over een hbo- of wo-diploma
  • Je hebt ervaring met beleidsadvisering en projectmatig werken.
  • Je hebt bewezen affiniteit met en kennis van het economisch werkveld.

Wat bieden we?
  • De functie is ingedeeld in functieschaal 10a (maximaal € 4.541,-) op basis van een fulltime dienstverband. Het exacte salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Bij bijzondere geschiktheid is de uitloopschaal 11 bespreekbaar (maximaal € 4.859, -). Op termijn is er een kans om door te groeien naar de uitloopschaal.
  • Het gaat om een vaste functie. Na een aanstelling van 1 jaar bepalen we samen of het wordt omgezet in een aanstelling voor onbepaalde tijd.
  • Daarnaast biedt de gemeente Oss de mogelijkheid tot flexibele werktijden, een ruime verlofregeling, veel aandacht voor mobiliteit en loopbaanontwikkeling, goede opleidingsmogelijkheden, bedrijfsfitness, het Individueel Keuzebudget (IKB) en een gunstige ouderschapsverlofregeling.

Gemeente Oss, een netwerkorganisatie
Samen werken wij aan een organisatie die klaar is voor de toekomst. Onze gemeente wordt steeds groter, we hebben bijna 100.000 inwoners. Dat vraagt voortdurend meer van ons. Meer vergunningen, bestemmingsplannen, woningbouw of paspoorten, maar ook grote maatschappelijke vraagstukken als: hoe gaan we om met de transformatie in de zorg, hoe worden we een duurzaam Oss, hoe geven we vorm aan de leefbaarheid op het platteland?

We willen, samen met nieuwe collega’s, groeien naar een gemeente waar de basis op orde is, we goede dienstverlening leveren en we werken aan vraagstukken van de toekomst.

In onze organisatie zijn we: keigoed in ons werk, is samenwerking vanzelfsprekend en staat de bedoeling voorop. Daarvoor ontwikkelen we ieders vakmanschap, werken we met en in sterke teams en doen we dat op basis van heldere opdrachten. En we willen zoveel mogelijk met één gezicht naar buiten treden. Het is mooi als een inwoner ons herkent aan dat we eigenaarschap
tonen, ons inleven in de ander en voortdurend op zoek zijn naar verbetering en vernieuwing.

Over de afdeling
De afdeling LWE is verantwoordelijk voor het tot stand brengen van uitvoerbaar beleid op de onderwerpen Leefomgeving, Wonen en Economie.
Binnen de afdeling werken op dit moment 19 professionals op hbo/wo-niveau.
De afdeling maakt, samen met 5 andere afdelingen, deel uit van de opgave Ruimtelijk en Economische ontwikkeling. In deze opgave zijn ook 6 programma’s onder gebracht, waaronder het programma Vitale Economie.

Wil je meer informatie?
Neem dan contact op met de programmamanager Economie, Anne Zouridis-Veldhoven, telefoonnummer: 14 0412. Of kijk op werkenbijdegemeenteoss.nl.

Ligt hier voor jou een uitdaging?
Reageer dan uiterlijk 20 februari 2019 t.a.v. Renske van Dijk, medewerker P&O via het online sollicitatieformulier.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandag 25 februari 2019.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

VERGELIJKBARE PRODUCTEN

Vacature

Vacature: Gemeente Oss

BEKIJK PROJECT

Flevokust Haven

Flevokust Haven is een exemplarisch project voor onze werkwijze. Aan de hand van redactionele marketing bouwen wij Flevokust Haven en zetten we deze werklocatie op de agenda bij nationale en Europese beslissers.

BEKIJK PROJECT

Bedrijvenpark Laarberg

Wat doe je als je de grootste mestvergister van Europa wil bouwen op je bedrijvenpark en er een actiegroep wordt opgezet die er alles aan doet om dat te voorkomen? Dan blijf je je eigen verhaal vertellen.

BEKIJK PROJECT

ONZE PARTNERS