BT #1 2019 valt binnenkort op de mat

De eerste editie van BT Magazine in 2019 valt binnenkort op de mat bij onze abonnees. Het is een mooie editie geworden met een uitgebreid themakatern over de circulaire economie.

Wilt u abonnee worden? Klik hier voor de opties.

In het themakatern van deze BT leest u hoe de circulaire economie een weerslag krijgt in de regio’s, op bedrijventerreinen en kantorenparken. Initiatieven zijn er al genoeg: van bedrijfshallen die het etiket circulair mogen dragen tot circulaire gronduitgifte. Toch is de praktijk vaak weerbarstiger dan de ambitie. De circulaire economie komt niet vanzelf tot stand, maar vraagt om goede randvoorwaarden.

De quote op de cover van dit blad is afkomstig van Cees-Jan Pen, die het broodnodige realisme in de discussie brengt: ook in een circulaire economie zal weleens ruimte nodig blijven voor weliswaar circulaire, maar niet altijd schone activiteiten. Bedrijventerreinen die onder de juiste voorwaarden circulaire activiteiten weten aan te trekken, zouden wel eens kunnen uitgroeien tot spil van de circulaire economie.

Daarnaast in dit nummer onder andere:

Vraaggestuurd ov moet bereikbaarheid van bedrijventerrein verbeteren

Het is niet goed gesteld met de ov-bereikbaarheid van bedrijventerreinen. Een probleem voor het aantrekken van talent. De oplossing ligt mogelijk in nieuwe mobiliteitsvormen.

Regionale economische prognose 2019

Welke regio’s vormen dit jaar de top 3 als het gaat om de groei van het bruto regionaal product en de werkgelegenheid en wie blijven daarbij achter?

Bedrijventerreinen: motor voor de next economy

Veel bedrijventerreinen zijn nog lang niet klaar voor de circulaire transitie. In dit artikel vijf praktische tips om stappen te zetten naar toekomstbestendigheid.

Wilt u nooit meer een editie van BT missen? Lees hier hoe u een abonnement af kunt sluiten. 

Erik Verheggen

Domeinmanager BT

MEER UPDATES

Circl

BT verdiepingsbijeenkomst circulaire werklocaties/regio’s

Als vervolg op de BT Awards 2018 en aftrap voor de Award 2019, organiseert BT/Stadszaken in samenwerking met ABN Amro een exclusieve verdiepingsbijeenkomst voor werklocaties en regio’s die werken aan de circulaire economie.

BEKIJK PROJECT

Kennissymposium ‘Sturen op de regionale economie’

Tijdens de Kennissymposium ‘Sturen op de regionale economie’ dat BT samen met het NEO Observatory en Rienstra Beleidsonderzoek en Beleidsadvies op donderdag 23 mei organiseert, krijgen beleidsmakers nieuwe handvaten om goede ruimtelijk-economische keuzes te maken.

BEKIJK PROJECT

BT Event 2019 komt naar Regio Arnhem-Nijmegen

Het BT Event 2019 komt naar de Regio Arnhem Nijmegen. We zijn al druk bezig met de voorbereidingen en houden u op de hoogte!

BEKIJK PROJECT

ONZE PARTNERS