• BT Regiotour: Ga 27 september op reis naar circulair Friesland

  BT Regiotour: Ga 27 september op reis naar circulair Friesland

  Ga donderdag 27 september mei op reis met BT naar de meest circulaire regio van Nederland: de provincie Friesland. In samenwerking met de vereniging Circulair Friesland bezoeken we in één dag de circulaire hoogtepunten van de Elfstedenprovincie.

  LEES VERDER
 • Bedrijventerrein Congres 2018 Rutger Bregman

  Eerste sprekers BT Event bekend

  Voor de 13e keer organiseren wij het BT Event samen met de SKBN. Zo zijn we blij dat Rutger Bregman en Adri-Bom Lemstra al vastgelegd zijn voor het evenement op het gebied van vestigingsklimaat en regionale innovatiekracht.

  LEES VERDER
 • BT Event 2018 BT Congres

  BT Event 2018 Gezocht: Werkruimte/Werknemer

  Voor de 13e keer organiseren wij het BT Event samen met de SKBN. Het thema Gezocht: Werkruimte/Werknemer werken we nu uit in een aantrekkelijk programma. Lees hier meer over het thema.

  LEES VERDER
 • Verslag: Circulaire herstructurering van bedrijventerreinen

  Donderdag 21 juni organiseerden Bureau Stedelijke Planning en vakblad BT het seminar Circulaire herstructurering van bedrijventerreinen in De Lichtfabriek in Gouda. 

  LEES VERDER
 • Verslag: Woon-werkgebieden van de toekomst

  Tijdens het seminar Woon-werkgebieden van de toekomst op donderdag 7 juni onderzochten Bureau Buiten en BT de kansen voor functiemenging in de stad. Wat is de meerwaarde, hoe ver kun je gaan, en welke locaties zijn kansrijk?

  LEES VERDER
 • CIRCLES, Metaal Kathedraal, 100 Watt en C-Beta pakken wildcards

  Metaal Kathedraal, 100 Watt en C-Bèta maken alsnog kans om uitgeroepen te worden tot de beste circulaire werklocatie van het land. CIRCLES, het initiatief dat Oost-Nederland koploper van de circulaire economie wil maken, wordt toegevoegd aan de lijst met beste circulaire regio’s van Nederland.

  LEES VERDER
 • Mini-masterclass Cluster- en Campusvorming op dinsdag 26 juni

  Wanneer is het zinvol om als overheid of regio actief een economisch cluster of een campus te stimuleren met geld en beleid? Meld je aan voor de mini-masterclass Cluster- en Campusvorming op dinsdag 26 juni en leer het.

  LEES VERDER
 • Resultaten 2017: ROM's groeimotor van economie

  Duizenden nieuwe arbeidsplaatsen en meer dan € 750 mln. aan investeringen in de regionale economie. Dat zijn de gezamenlijke resultaten uit 2017 van vijf regionale ontwikkelingsmaatschappijen (ROM’s).

  LEES VERDER
 • BT #2 2018 is uit, bekijk de digitale versie hier

  De tweede editie van 2018 ligt op de mat bij de abonnees. Een prachtige editie vinden we zelf met verhalen over de regiodeals, generatie Z en duiding rondom de opdrogende maakindustrie. Bekijk deze editie tijdelijk gratis online.

  LEES VERDER
 • Circulaire herstructurering van bedrijventerreinen

  Circulaire herstructurering van bedrijventerreinen

  Op donderdag 21 juni organiseren Bureau Stedelijke Planning en BT het middagseminar ‘Circulaire herstructurering van bedrijventerreinen’. Experts uit het vakgebied gaan met u aan de slag om de circulaire herontwikkeling van verouderde bedrijventerreinen op gang te brengen. 

  LEES VERDER
 • War for talent verbreedt en intensiveert

  De ‘war for talent’ werd tot voor kort alleen uitgevochten binnen de kennisintensieve sectoren. Inmiddels is het strijdtoneel uitgebreid naar andere sectoren zoals de maakindustrie, maar zeker ook de logistiek. En dat is goed nieuws. Tot op zekere hoogte.

  LEES VERDER
 • De 7 lessen van de studiereis naar Toulouse

  Van 11 t/m 13 april organiseerde BT voor Stichting Kennisalliantie Bedrijventerreinen Nederland de studiereis naar Toulouse om erachter te komen wat het geheim is achter deze economisch succesvolle Franse regio.

  LEES VERDER
 • Dit zijn de 44 vooruitstrevende circulaire werklocaties en regio’s van Nederland

  De longlist voor de ABN AMRO Circular Economy Awards is bekend. Lees hier wie de voorlopers zijn op het gebied van de circulaire economie in de fysieke leefomgeving. Uniek dit jaar: vier wildcards.

  LEES VERDER
 • Verslag Training Toegepaste Circulaire Economie

  Donderdag 29 maart bezocht een select gezelschap de Training Toegepaste Circulaire Economie onder bewind van Bas Luiting. Lees hier het verslag van die middag.

  LEES VERDER
 • Seminar: Woon-werkgebieden van de toekomst

  In het seminar ‘Woon-werkgebieden van de toekomst’ leert u over de transformatie van (verouderde) werklocaties naar gebieden waar wonen, werken en andere functies naast elkaar bestaan en elkaar versterken. 

  LEES VERDER
 • Top Dutch geeft de noordelijke provincies nieuw elan

  Half februari ligt de nieuwste editie van BT op de mat bij de abonnees. Speciaal voor de trouwe lezer van BT publiceren we het artikel over Top Dutch nu al op BT Media. 

  LEES VERDER
 • Studiereis Toulouse 11 t/m 13 april

  Ook in 2018 bezoekt BT weer een inspirerende Europese regio. Van woensdag 11 tot en met vrijdag 13 april zetten we zeil naar hét innovatiehart van Frankrijk: Toulouse!

  LEES VERDER
 • Wie vertelt Wiebes hoe we ons vestigingsklimaat redden?

  Links en rechts wordt Nederland ingehaald als het gaat om de aantrekkelijkheid van het vestigingsklimaat, dat blijkt uit de vierde Monitor Vestigingsklimaat van het NFIA. Een zorgwekkende conclusie die ondersneeuwt door het succes van Wouter Bos en de lobby voor het Europees Medicijnagentschap.

  LEES VERDER
 • We zijn gemaakt om te maken

  Het is weer stoer om dingen te maken. Grote bouwbedrijven wekken in hun campagnes een soort oergevoel op. ‘We zijn gemaakt om te maken’ en ‘Maak het af voordat het jouw afmaakt’. Hamer in de hand, spijker in de mond, beetje slaan en iedereen kan een tafel in elkaar rammen waar het hele gezin ’s avonds bij kaarslicht een veganistische quinoa-burger aan eet.

  LEES VERDER

ONZE PARTNERS