Hoofdsprekers BT Event vastgelegd

Jan Rotmans (hoogleraar transitiekunde) en Andre van den Berg (CCO Schiphol Group) zijn de hoofdsprekers tijdens het BT Event op 2 november in Lelystad. Rotmans en Van den Berg nemen u mee naar de Next Economy. 

Jan Rotmans
Prof.dr.ir. Jan Rotmans is een maatschappelijk gedreven wetenschapper, met ruim 200 publicaties op het gebied van klimaatverandering, global change modellering, duurzame ontwikkeling, transities en systeeminnovaties.

Naast zijn wetenschappelijk werk (lokaal, nationaal en internationaal) wil hij ook een bijdrage leveren aan de maatschappij. Om Nederland duurzamer te maken heeft hij in 2007 de stichting Urgenda opgericht samen met een groep andere koplopers. Als bestuurslid probeert hij zoveel mogelijk mensen mee te krijgen in een nieuwe beweging. Urgenda is de organisatie voor duurzaamheid en innovatie die Nederland, samen met bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren, sneller duurzaam wil maken. 

André van den Berg
Schiphol is niet alleen de economische motor van Nederland, maar ook dé plek voor innovatie en duurzaamheid. André van den Berg speelt een belangrijke rol in de omschakeling naar de next economy waarbij Schiphol meer is dan een luchthaven, maar een belangrijke speler in de Metropoolregio Amsterdam. Een regio die Schiphol ook hard nodig heeft om te kunnen groeien en te verduurzamen.

Kom naar het BT Event!
Luister op 2 november naar de inspirerende verhalen van Jan Rotmans en André van den Berg en bezoek het BT Event: www.btevent.nl.

MEER UPDATES

War for talent verbreedt en intensiveert

De ‘war for talent’ werd tot voor kort alleen uitgevochten binnen de kennisintensieve sectoren. Inmiddels is het strijdtoneel uitgebreid naar andere sectoren zoals de maakindustrie, maar zeker ook de logistiek. En dat is goed nieuws. Tot op zekere hoogte.

BEKIJK PROJECT

De 7 lessen van de studiereis naar Toulouse

Van 11 t/m 13 april organiseerde BT voor Stichting Kennisalliantie Bedrijventerreinen Nederland (SKBN) de studiereis naar Toulouse om erachter te komen wat het geheim is achter deze economisch succesvolle Franse regio.

BEKIJK PROJECT

Dit zijn de 44 vooruitstrevende circulaire werklocaties en regio’s van Nederland

De longlist voor de ABN AMRO Circular Economy Awards is bekend. Lees hier wie de voorlopers zijn op het gebied van de circulaire economie in de fysieke leefomgeving. Uniek dit jaar: vier wildcards.

 

BEKIJK PROJECT

ONZE PARTNERS