Plug-In-City krijgt ABN AMRO Circular Economy Award

Plug-In-City heeft op woensdag 13 december de ABN AMRO Circular Economy Award voor Beste Circulaire Werklocatie van Nederland in ontvangst genomen. Na een rondleiding over deze unieke werklocatie ontving Ivo Hulskamp, projectmanager Plug-In-City 2.0, de award uit handen van Eric Zwaart, Sector Banker bij ABN AMRO.

Op 2 november werd Plug-In-City tijdens het BT Event in Lelystad uitgeroepen tot Beste Circulaire Werklocatie van Nederland. Het publiek en de jury bepaalden via een stemming samen de winnaars. Voorafgaand aan de stemming selecteerde de vakjury drie finalisten. Voor 'Beste Circulaire Werklocatie’ waren dat naast Plug-In-City, Blokhuispoort uit Leeuwarden en Park 20|20 uit de gemeente Haarlemmermeer.

Lees hier het verhaal van iniatiefnemer Bas Luiting. 

‘Plug-In-City zet circulariteit in de Brainport Regio op de kaart door een proeftuin te ontwikkelen die als een rondreizend circus door de stad trekt’, aldus juryvoorzitter Cees-Jan Pen. Vanuit zeecontainers werken ontwerpers, architecten, ambachtslieden, kunstenaars, gamers en ondernemers aan de circulaire gedachte. Een combinatie die de jury en het publiek als beste beoordeelden.

In de categorie 'Beste Circulaire Regio’ sleepte Circulair Friesland de winst binnen. Gemeente Venlo en gemeente Haarlemmermeer waren de andere genomineerden.

Invulling geven aan de circulaire economie

ABN AMRO is als hoofdsponsor aan de ABN AMRO Circular Economy Awards verbonden. De Circular Economy Awards zijn een jaarlijkse verkiezing van de beste Nederlandse initiatieven op het gebied van de circulaire economie, een initiatief van BT. ABN AMRO beschouwt de circulaire economie als een belangrijke ontwikkeling voor haar eigen bedrijfsvoering. Circulaire oplossingen kunnen een significante rol spelen in de verduurzaming van de gebouwde omgeving. De Circular Economy Awards maken zichtbaar hoe bedrijven en regio’s hier op een succesvolle manier invulling aan geven.

Zo volgt ABN AMRO de ontwikkelingen binnen de circulaire economie op de voet. ABN AMRO wil bijdragen aan een duurzame samenleving door onder meer de verduurzaming van de gebouwde omgeving in Nederland te versnellen. Zij heeft haar duurzame ambities vastgelegd in Missie 2030, waarin ABN AMRO zich ten doel heeft gesteld dat al het vastgoed in haar portefeuille in 2030 gemiddeld over energielabel A beschikt.

TESTIMONIALS

Gewoon een gaaf event op een gave locatie.

Bas Luiting , Redesign Factory, OVER: BT EVENT

MEER UPDATES

Hoofdsprekers BT Event vastgelegd

Jan Rotmans en Andre van den Berg nemen u tijdens het BT Event op 2 november mee naar de Next Economy. 

BEKIJK PROJECT

Genomineerden ABN AMRO Circular Economy Awards bekend!

BT, Stadszaken.nl en ABN AMRO zijn samen met een gewichtige jury op zoek naar de beste circulaire werklocaties en regio’s.

BEKIJK PROJECT

ABN AMRO

ABN AMRO hoofdsponsor Circular Economy Awards

Wat zijn de beste circulaire werklocaties en circulaire regio’s van Nederland? Die vraag staat centraal tijdens de Circular Economy Awards.

BEKIJK PROJECT

ONZE PARTNERS