Circulair Friesland ontvangt ABN AMRO Circular Economy Award

Circulair Friesland heeft op 30 november de ABN AMRO Circular Economy Award voor Beste Circulaire Regio van Nederland in ontvangst genomen.

Op 2 november werd Circulair Friesland tijdens het BT Event in Lelystad uitgeroepen tot Beste Circulaire Regio van Nederland. Het publiek en de jury bepaalden via een stemming samen de winnaars. Voorafgaand aan de stemming selecteerde de vakjury drie finalisten. Voor 'Beste Circulaire Regio' waren dat Circulair Friesland, de gemeente Haarlemmermeer en de gemeente Venlo.

Circulair Friesland

‘Circulair Friesland laat zien dat de circulaire economie geen concept is, maar een tastbare, duurzame economie waarmee bedrijven geld kunnen verdienen en banen creëren’, stelde de jury. Van alle inzendingen bestrijkt Circulair Friesland het grootste gebied. Het initiatief weet goed de hele provincie te mobiliseren en circulariteit te combineren met economische voorspoed. Gemeente Venlo en gemeente Haarlemmermeer konden ook rekenen op veel steun van het publiek en de jury.

Zwaart prijs Circulair Friesland vanwege het initiatief waar overheid, ondernemingen en het onderwijs samen werken aan een circulaire economie. 'Circulariteit is als dansen, iemand moet de goede muziek opzetten, anders doet niemand het. Circulair Friesland vervult die rol met verve', aldus Zwaart.

In de categorie 'Beste Circulaire Werklocatie' sleepte het Eindhovense Plug-In-City de winst binnen. Park 20|20 en de Blokhuispoort waren daar de andere genomineerden.

Invulling geven aan de circulaire economie

ABN AMRO is als hoofdsponsor aan de ABN AMRO Circular Economy Awards verbonden. De Circular Economy Awards zijn een jaarlijkse verkiezing van de beste Nederlandse initiatieven op het gebied van de circulaire economie, een initiatief van BT. ABN AMRO beschouwt de circulaire economie als een belangrijke ontwikkeling voor haar eigen bedrijfsvoering. Circulaire oplossingen kunnen een significante rol spelen in de verduurzaming van de gebouwde omgeving. De Circular Economy Awards maken zichtbaar hoe bedrijven en regio’s hier op een succesvolle manier invulling aan geven.

Zo volgt ABN AMRO de ontwikkelingen binnen de circulaire economie op de voet. ABN AMRO wil bijdragen aan een duurzame samenleving door onder meer de verduurzaming van de gebouwde omgeving in Nederland te versnellen. Zij heeft haar duurzame ambities vastgelegd in Missie 2030, waarin ABN AMRO zich ten doel heeft gesteld dat al het vastgoed in haar portefeuille in 2030 gemiddeld over energielabel A beschikt.

TESTIMONIALS

Gewoon een gaaf event op een gave locatie.

Bas Luiting , Redesign Factory, OVER: BT EVENT

MEER UPDATES

Resultaten 2017: ROM's groeimotor van economie

Duizenden nieuwe arbeidsplaatsen en meer dan € 750 mln. aan investeringen in de regionale economie. Dat zijn de gezamenlijke resultaten uit 2017 van vijf regionale ontwikkelingsmaatschappijen (ROM’s).

BEKIJK PROJECT

Opinie

Regiodeals dreigen zoethoudertjes te worden

Minister Schouten is belast met de zware taak om 950 miljoen euro te verdelen over het land via de regiodeals. De herontdekking van de regio. Betrokkenen vrezen echter dat het beleg op de boterham flinterdun wordt uitgesmeerd. Een projectenparade met weinig economische impact vol zoethoudertjes dreigt.

BEKIJK PROJECT

Gezocht werkruimte/werknemer

Achtersluispolder in Zaandam, Plaspoelpolder, de Haagse Binckhorst, Sloterdijk-3. Het huizenfront wint gestaag terrein en drukt bedrijven langzaam van de stadskaart. Jan Jager, hoofdredacteur Stadszaken.nl, roept op tot realisme.

BEKIJK PROJECT

ONZE PARTNERS